dijous, 29 de novembre del 2007

Rodamots


Avui us presentem una bona idea: RODAMOTS
Cada dia podeu rebre gratuïtament per correu electrònic,un breu missatge amb una paraula o una expressió amb el seu significat i un exemple d'ús.
Al peu dels missatges hi trobem Minimàlia , un arxiu de les frases
que s'envien diàriament i que des del 2007 és també un butlletí independent que envia la frase del dia a tothom que vulgui subscriure-s'hi.

dimarts, 27 de novembre del 2007

Hugo Cabret

Del Saló del Llibre de Barcelona ens en vam endur algunes petites meravelles per a la biblioteca de l'Angeleta. N'és una La invención de Hugo Cabret de Brian Selznick:
Huérfano, relojero y ladrón. Hugo vive entre los muros de una ajetreada estación parisina de ferrocarriles. Si quiere sobrevivir, nadie debe saber de su existencia. Sin embargo, un día tiene un descuido y es descubierto por una excéntrica chica, amante de los libros, y por un viejo y amargado juguetero. Y ya nada será como antes.Un críptico dibujo, un valioso cuaderno de notas, una llave robada, un autómata y un mensaje oculto del difunto padre de Hugo son algunas de las claves de un intrincado misterio.Con 284 páginas de ilustraciones originales y combinando elementos de los álbumes ilustrados, las novelas gráficas y el cine, Brian Selznick expande los límites del concepto de novela, creando una nueva experiencia lectora.

divendres, 23 de novembre del 2007

Cita



Dilluns a les 9 del vespre a les notícies de la televisió de Sant Cugat

1r batxillerat

reportatge del Taller de Poesia de J. Van Campen a la biblioteca, amb entrevista final.

La poesia


Les activitats de la Setmana de Poesia de Sant Cugat arriben fins al taller de poesia que Jordi Van Campen treballa aquesta setmana amb els 1rs de batxillerat. A la sortida, satisfacció generalitzada.

SLB

La tercera edició del Saló del llibre de Barcelona va començar ahir dimecres 21 fins al diumenge 25. Aquest any el saló està dedicat a la defensa del medi ambient, la conscienciació davant del canvi climàtic i el foment de la lectura.El certamen ha organitzat l'exposició 'Llibre verd' i les taules rodones 'Canvi climàtic, arribem tard?' i 'Els secrets de l'edició ecològica'. També estan previstes més d'un centenar d'activitats amb escriptors com Baltasar Porcel, Sebastià Alzamora, Alicia Giménez Bartlett, Francisco González Ledesma, Joan Margarit, Juan José Millás, Alfred Bosch, Boris Izaguirre i Miquel de Palol.
La visita és al Pavelló 1 del Recinte Montjuïc de FiraBarcelona i el preu de l'entrada és de 2 euros, des de les 10h fins a les 21h.

dissabte, 17 de novembre del 2007

Provatures

Comencem una sèrie de posts nova: les opinions dels llibres que llegeixen a l'Hora de Lectura els lectors i lectores de l'Angeleta .Ens estrenem amb el llibre Haikú per a l'Alícia de Francesc Miralles .

Haiku per a l' Ali...
Hosted by eSnips

dilluns, 12 de novembre del 2007

Bagul de poesia

El dijous a la tarda van venir tots els 1s d'ESO a la biblioteca, a la inauguració de l'activitat municipal El bagul de poesia.Com cada any a la primera sessió, la Carme Ceret va explicar què és això de la poesia i per què en tenim en un bagul. Fins al març hi haurà temps per descobrir-ho, per treballar els llibres de Larreula, Miquel Martí Pol, antologies..., per dibuixar el que s'hi diu, per crear nous poemes , per exposar-ho tot en grans murals, i a la fi, per fer una presentació oral. De la cloenda de l'activitat se n'encarregarà l'Enric Larreula que llegirà poemes del seu Bestiesari i respondrà les preguntes que se li formulin

Un luxe del qual tornarem a parlar.

dimecres, 7 de novembre del 2007

Treball de Recerca


Tot és poc pel Treball de Recerca de 2n de batxillerat. Aquesta adreça de l'edu365 és pràctica i molt completa. Aquí hi trobareu de tot: plantilles per ajudar-vos en la temuda exposició oral del treball, com fer les citacions bibliogràfiques de la informació en diferents formats que heu consultat, el tractament de les variables estadístiques, com fer enquestes, models d'altres treballs,premis...

diumenge, 4 de novembre del 2007

Manga

Aquests quatre dies s'ha celebrat el tretzè Saló del Manga a la Farga de l'Hospitalet. Potser alguns i algunes de vosaltres hi heu pogut anar; per a la resta, aquí teniu el programa oficial de Ficomic, l'entitat organitzadora i que proposa tot d'enllaços molt interessants.
 
Creative Commons License
Esta obra está bajo una licencia de Creative Commons.