divendres, 21 de desembre del 2007

Escacs

El curs passat la biblioteca va posar a disposició de l'alumnat un tauler i peces d'escacs. Immediatament un grup de nois s'hi va interessar i l'afició no només s'ha mantingut sinó que ha anat creixent i ha esdevingut quotidiana per a alguns estudiants. Aquest fet ha estat el punt de partida que ha animat a organitzar el 1r torneig d'escacs de l'Angeleta, el dimecres dia 16 de gener a la tarda . La convocatòria s'ha fet també extensiva als altres tres IES de Sant Cugat.

Us convidem a participar-hi.

dimarts, 18 de desembre del 2007

Bibliofilia

« En el primer tercio del siglo XIX, el librero barcelonés Fray Vicens, debido a su irrefrenable bibliofilia, vendía sus libros a sus clientes, luego los seguía, los asesinaba y los recuperaba. Gustave Flaubert escribió un cuento sobre esta singular historia.... .
¿ Por qué razón un sensible fraile, exclaustrado del monasterio de Poblet y convertido en eficaz librero, decidió matar a sus clientes? Estudiantes y eruditos, bibliófilos y coleccionistas acudían a su tienda... “
Article de R. H. Moreno Durán « El juguete rabioso : libros, ensayos y cosas peores » www.voltairenet.org/article120496.html.

La novel·la pot començar.

dimarts, 11 de desembre del 2007

Treballs de recerc@ II

El compte enrere ha començat: el divendres vinent és el dia D, el dia de lliurar els Treballs de Recerca. Les exposicions orals seran al llarg de la setmana vinent. Des d'aquí,som conscients de l'esforç, l'energia, la il·lusió i el neguit que s'amaga sota aquestes dues paraules i per si us pot servir en la recta final, en aquest enllaç , a l'extrem esquerre, trobareu bons consells i diversos tipus de plantilles per a la presentació oral.
Ja queda poquet i després,Nadal!

dimarts, 4 de desembre del 2007

Max


Dues notícies al voltant dels còmics: la primera és que el dibuixant Francesc Capdevila, Max, va rebre el dilluns 19 de novembre del Ministerio de Cultura, el prestigiós Premio Nacional de Cómic.

I la segona notícia arriba via el blog La cárcel de papel , i explica que la revista literària on-line Literaturas.com dedica, en el seu número de desembre , un especial a la historieta: Del cómic a la novela gráfica.

diumenge, 2 de desembre del 2007

Llibre electrònic

Amazon, la botiga més gran de llibres d'internet ha presentat el seu llibre electrònic, el Kindle, que pot emmagatzemar a la seva memòria interna més de 200 obres, que té accés sense fils a un catàleg de 90.000 i la qualitat de visió és equiparable al negre sobre blanc del paper.

L'aparell val uns 275 euros, pesa 295 grams, té una pantalla de 15 cm en diagonal i resolució de 600x800 píxels. El kindle pot canviar fàcilment el tipus i el tamany de les lletres i té una bateria que permet 30 hores de lectura i possibilitat d'ampliar la seva memòria interna.Alguns ja l'han batejat com l'iPod dels llibres.

Ens agradarà veure'l.
 
Creative Commons License
Esta obra está bajo una licencia de Creative Commons.