divendres, 29 de febrer del 2008

Cosa curiosa i complicada


Com que hi ha tanta grip, han hagut de clausurar la Universitat. D’ençà d’aquest fet, el meu germà i jo vivim a casa, a Palafrugell, amb la família. Som dos estudiants desvagats.

A l’hora de les postres, a dinar , apareixen a taula una gran plata de crema cremada i un pa de pessic deliciós, flonjo, daurat, amb un polsim de sucre ingràvid. La meva mare em diu:
-Ja saps que avui fas vint-i-un anys?

La família! Cosa curiosa i complicada…

No sé què fer. Hauria, és evident, d’estudiar, de repassar els llibres de text, per treure’m de sobre aquesta pesada carrera d’advocat. No hi ha manera. Si sovint no puc resistir la temptació de llegir els papers que trobo pels carrers, davant d’aquesta classe de llibres la curiositat se’m tanca amb pany i clau.

Fragments del Quadern Gris de Josep Pla.
A partir del 8 de març,
el blog .

dilluns, 25 de febrer del 2008

Enhorabona

El Departament d’Educació ha triat el programa de gestió epèrgam per a les biblioteques dels centres d’ensenyament de primària i secundària. Aquest aplicatiu de programari lliure, es basa en internet i permet organitzar la biblioteca del centre.
El curs passat es va activar l’epèrgam de l’IES Angeleta Ferrer i malgrat que no es va fer visible al públic, des del mes d’abril del 2007 s’han anat entrant els llibres de la biblioteca. Actualment hi ha registrats uns 2000 volums: tota la narrativa juvenil, tots els còmics, els llibres de física i química, els de matemàtiques, alguns de filosofia, les novetats que van entrant i d’altres exemplars solts ... i encara que no som ni a la meitat, ara, ha arribat el moment d’obrir el catàleg.
A l’institut, el coordinador d’informàtica ha instal·lat una drecera a l’escriptori dels ordinadors de la sala de professorat,de la biblioteca i de les aules d’informàtica per accedir-hi. Un cop a dins, podem consultar el préstec, cercar exemplars per autor, títol, matèria i editorial i també fer guies de lectura.
Des d’altres ordinadors es pot accedir al catàleg clicant a aquesta adreça.
I finalment des d’aquest blog s’ha creat un enllaç directe que trobareu a dalt a la dreta.

dimecres, 20 de febrer del 2008

Naruto Uzumaki

A la biblioteca últimament tenim dos grans èxits: Els volums 1 i 2 de Naruto, manga japonès que explica les aventures i desventures a l’escola de ninges d’aquest noiet orfe, arrauxat, díscol i de passat tèrbol. L’argument ple d’humor encadena episodis de la formació del jove ninja i els seus amics i companys , (el perfecte Sasuke i la complaent Sakura), en els entrenaments i les missions que duran a terme. Naruto agrada, és proper i transgressor, bàsicament perquè fuig de la disciplina i fa un ús sorprenent de les tècniques de lluita dels Ninja... -tècniques i posicions de mans i dits que l’alumnat de 1r i 2n Eso comparteix,- per exemple una de molt famosa és en ple combat transformar-se en una atractiva noia nua que desconcentra totalment el seu enemic..
Naturalment en Naruto Uzumaki compta amb sèries de tv, llibres, samarretes i tota mena de gadgets. En fi, que té tots els ingredients de l’èxit: aventures, acció, fantasia i humor. Això sí, sàviament combinats.

dilluns, 18 de febrer del 2008

Notes

Via el Bloc de Lletres arriba l’adreça d’aquest divertit generador de notes. Clica'l

diumenge, 17 de febrer del 2008

la foto

dimecres, 13 de febrer del 2008

Residus

Al nostre centre ha començat la recollida selectiva de residus. S’han instal·lat papereres i contenidors per destriar la brossa:paper,piles,orgànica, tóners,envasos etc.La idea no és seguir un programa amb data de caducitat,sinó que és un inici que té voluntat de permanència. És evident que aquesta acció no té massa sentit si es manté aïllada i cal, per tant, acompanyar-la d’una educació integral i continuada en el consum responsable i les seves conseqüències .
A l’Angeleta doncs, s’ha fet un primer pas, una estrena que des de la biblioteca celebrem amb una petita exposició de llibres sobre el medi ambient, plens de bones idees per cuidar la terra i conèixer els seus recursos.

diumenge, 10 de febrer del 2008

El món i un llibre

"Amb ganes de llegir una estona, t'asseus a la butaca i obres un llibre...
Però, un moment: d'on ha sortit aquest llibre?
Com ha arribat al prestatge?Per què he agafat aquest?
Què m'ha cridat l'atenció per escollir-lo, per triar justament aquest i no un altre?

La trobada entre un llibre i el lector és un moment intens i particular, una cruïlla on s'abracen dues històries: la que narra la història del llibre i la que explica la trajectòria del lector.
«El món i un llibre» vol convidar-vos a reflexionar sobre el camí que porta el lector fins al llibre i el llibre cap al lector. El llibre, amb força per seduir; el lector, amb ganes de ser seduït."


Institució de les lletres catalanes. Adaptació de la mostra que va presentar-se al Palau Moja de Barcelona, entre el 19 d’abril i el 23 de juny de 2007

dilluns, 4 de febrer del 2008

BCN Negra

"Amb motiu de l'Any del Llibre i la Lectura 2005 es va celebrar a Barcelona una trobada al voltant de la novella negra europea. Va servir de cita per a autors, editors i lectors, i va ser el començament d'un programa literari dedicat a la novella negra que des de llavors té lloc cada any durant el mes de febrer. A l'edició del 2008, una vegada més, Barcelona es converteix en la capital de la narrativa negracriminal, per donar a conèixer nous autors i les últimes novelles de narradors ja coneguts. Per buscar el mestissatge entre el que és nou i el que ja està consolidat, i perquè el lector pugui tenir contacte amb els autors que li han proporcionat moments de plaer i amb els que ho faran els pròxims anys. Per consolidar la realitat d'un gènere carregat de futur. Encara que també per retre homenatge a autors emblemàtics com ara Jaume Fuster... "
El blog de Negra y Criminal
 
Creative Commons License
Esta obra está bajo una licencia de Creative Commons.