dimarts, 29 d’abril del 2008

Sant Jordi 08

Aquest any la festa de Sant Jordi a l’institut ha estat magnífica. Les activitats variades i algunes de noves respecte altres anys. Hem ballat, rapejat,triat aforismes,comprat roses,pintat grafitis, venut llibres, i el rerefons, el que ha donat sentit a tota la festa,a les auques,als punts de llibre,als dibuixos d’Art… ha estat la celebració de l’any Rodoreda.
El vestíbul del centre s’ha convertit en l’envelat de la plaça del Diamant i la lectura en veu alta dels fragments de la novel·la que hi han fet els alumnes remetia als diversos elements que l’adornaven: les tiretes de paper del sostre,el fanal, l’esparreguera.

dimarts, 22 d’abril del 2008

Sant Jordi

Que demà tingueu molt bon dia de Sant Jordi.
Dibuix de Linhart

divendres, 18 d’abril del 2008

Simultànies I



Simultànies II

Els escaquistes de l'Angeleta han anat a La Unió a jugar unes partides de simultànies amb Carles Torres, jugador del Club d'Escacs Sant Cugat.L'esdeveniment ha tingut lloc a la sala Clavé, molt lluminosa i amb un enorme mirall a la paret del fons. Carles Torres anava passant de tauler en tauler enrunant això,torres, decapitant reines i tombant peons i cavalls. Mentrestant, darrera seu discretament, el sr. Duch de La Unió repartia caramels de cafè amb llet als jugadors a mode d'elixir de la força.Tot ha estat en va però, encara que la lluita, tan dura com desigual, no ha desmoralitzat els nostres escaquistes de provada afició.


Nois, una altra vegada serà.

dimecres, 16 d’abril del 2008

Marina

Javi López de 3r, ha llegit la novel.la Marina de Carlos Ruiz Zafón, cliqueu aquí per sentir el que n'opina.
Marina.amr
Hosted by eSnips

dimarts, 15 d’abril del 2008

Què llegeixes?

A partir del proper 23 d'abril estarà actiu a Internet el fòrum sobre llibres, Què llegeixes?.El QL? vol potenciar la lectura, ser una eina útil per als lectors cibernautes i al mateix temps divertir amb jocs i concursos per Internet.
El fòrum és hereu del joc "Què llegeixes? Connecta't als llibres!", creat dins de les activitats de l'Any del Llibre i la Lectura 2005, i que va tenir una participació de més de 10.000 persones, amb una festa final al TNC. La part lúdica,proposarà jocs i concursos
per desafiar els nostres coneixements sobre llibres, i regalarà gadgets per alimentar la nostra llibremania.

El nou QL? no fa distinció entre gèneres o tipus de llibres. És un portal per a tothom perquè s'adreça a totes les franges d'edat: infantil, juvenil
i adulta. Aquesta característica específica permetrà que el Què llegeixes? esdevingui un nou instrument a l'abast de tots els públics de les biblioteques, que comptaran amb una base de dades bibliogràfica elaborada amb criteris populars o bé espais privats per als Clubs de lectura i que, a partir del proper mes de setembre, entri, també, a les escoles, que podran treballar les lectures a través d'Internet.

En tornarem a parlar!

dilluns, 14 d’abril del 2008

Internet 2015

Ciènciaficció. O no tant.

dimecres, 9 d’abril del 2008

Gaudi lector

VII concurs d’aforismes
Seminari de Filosofia
via Orelles de burro

Dedicar una classe a trobar aforismes per tal de presentar-ne al concurs és passar una hora entre exclamacions de descobriment, somriures i "mira! mira aquest!". El que es diu gaudi lector, cosa que malgrat els catastrofismes d'alguns no és tan estrany que passi a les classes. Es porten els llibres a l'aula i es reparteixen, un per cada dos o tres, i es van intercanviant. Es dóna a qui vol el full de participació.

A la porta de la biblioteca hem penjat les bases de participació al concurs i al finestral una petita mostra d’aforismes d’autors catalans, editats en forma de postals de colors. També tenim a punt el lloc d’honor que ocuparan els millors aforismes presentats; estem preparats pel dia de Sant Jordi.

dimecres, 2 d’abril del 2008

Estudia 2008

Avui ha començat Estudia 2008, el Saló de l'Ensenyament,que s'emmarca en la Setmana de la Formació i el Treball de la Fira de Barcelona, a Montjuïc, i que inclou dos salons més: L'Expodidàctica especialitzat en recursos sobre educació, adreçat al professorat i a la resta de professionals del món educatiu, i el Saló Futura, adreçat als titulats i professionals que volen cursar un màster, un postgrau o un curs especialitzat.
Estudia 2008 ofereix informació sobre els estudis de Formació Professional (FP), compta també amb la presència de les dotze universitats catalanes, i el Departament d’Educació ofereix un servei d’orientació personalitzada amb una entrevista de mitja hora.
També per acostar-se una mica més al món laboral i informar-se d'algunes opcions que es tenen a l'hora de trobar feina se celebrarà el Fòrum del Treball amb la presència d'empreses i entitats de recursos humans. Igualment aquests dies tindrà lloc la setena edició de l'Expoelearning, que mostrarà els avenços mundials de la formació en línia.
 
Creative Commons License
Esta obra está bajo una licencia de Creative Commons.