dimecres, 26 de novembre del 2008

Premio Nacional de Cómic 08

L’obra Arrugas de Paco Roca (València 1969) ha guanyat el Premio Nacional de Cómic 2008. Es una obra sobre l’envelliment, l’oblit i l’Alzheimer i que ja va ser reconeguda pel Saló del Còmic de Barcelona i pel Saló Lucca d’Itàlia.

El dibuixant diu que està espantat davant de tants reconeixements. « No sé per quin motiu ha tingut l’èxit que ha tingut, potser és perquè ha aconseguit empatitzar amb els lectors d’una manera especial. Amb el còmic és fàcil arribar als sentiments de la gent, ja que la història l’acaba el lector”

Informació extreta de El Pais, 19 nov 2008

diumenge, 23 de novembre del 2008

1rbatx-poesia

El divendres de la setmana passada tot l’alumnat de 1r de batxillerat va venir per torns a la biblioteca a escoltar el poeta Vicenç Llorca. Aquesta activitat ha estat organitzada pel Departament de Llengua i Literatura catalana.
A cada sessió, amb una pantalla amb imatges de rerefons, el poeta feia reflexionar els alumnes sobre el fet artístic, concretament sobre la poesia. Les opinions van ser molt diverses, des de dir que la poesia és l’art de les paraules fins a dir que és allò que agrada, sense més explicacions. Tots els comentaris van ser prou interessants per donar pas després a l’explicació d’un seguit de recursos sobre literatura que es troben a Internet.
Un matí interessant i profitós.

dilluns, 17 de novembre del 2008

Els cabells de punta i enrampats

Del 14 al 23 de novembre se celebra la 13a Setmana de la Ciència al Cosmocaixa. L'entrada és gratuïta i val molt la pena. Destaquem aquestes activitats:
IV Mostra del llibre de ciència Es presenten les principals novetats en ciència. És una selecció de llibres de diferents temes, llibres de didàctica de la ciència i els adreçats al públic infantil i juvenil. Un esdeveniment per apreciar el significat del llibre de ciència i l'aportació que fan a la cultura i a la formació de la nostra societat.
Els invents que han revolucionat el món El món on vivim seria el mateix sense els invents dels científics i investigadors? Mostra d'una quarantena d'invents que han marcat l'evolució de la humanitat des de les primeres rodes hidràuliques fins a la televisió.
Els experiments omplen CosmoCaixa Totes les sales i espais del museu s’omplen d’experiments per explicar-nos com la ciència ha revolucionat el món. Podreu gaudir d’experiments sorprenents sobre temes diversos: Màgia i matemàtiques, Química, Electricitat, Electrostàtica, Materials sorprenents, Oxidació, Paleontologia, Pressió, Meteorologia, Percepció, Viatgem a l’espai, So.

dilluns, 10 de novembre del 2008

Rodamots II


Què és 'Cada dia un mot'?És un butlletí que envia un breu missatge electrònic diari a totes les persones que s'hi volen subscriure. Aquest missatge conté una paraula o expressió de la nostra llengua, amb el seu significat i un exemple d'ús

Quan s'envien els mots? Els mots s'envien de dilluns a divendres durant tot l'any, amb dues interrupcions: el mes d'agost i un parell de setmanes per Nadal i cap d'any.

Com em puc subscriure a 'Cada dia un mot'?Molt fàcil, només cal que ens visiteu , ompliu els camps que us demanen i feu clic a Enviar. Començareu a rebre els mots a partir de l'endemà mateix. Servei gratuït.

La setmana passada vam arribar als 12.000 subscriptors.

dilluns, 3 de novembre del 2008

Otaku


Tres otakus de 4t ESO han regalat a la bilioteca un pòster del XIV Saló del Manga de la Farga d’Hospitalet que s’ha celebrat aquest cap de setmana. Feia dies que en parlàvem i avui han explicat entre d’altres coses curioses que els va agradar molt un robot del Mazinger Z (el dels puños fuera) i que han llegit les rèpliques iròniques del Naruto, (el Raruto) i del Dragon Ball,(el Dragon Fal) que fan molt riure. Han comentat les disfresses espectaculars dels visitants, i abans d'anar-se'n els tres nois han acostat els canells mostrant la marca blava de tinta de passi de sortida del saló.
 
Creative Commons License
Esta obra está bajo una licencia de Creative Commons.