dijous, 19 de març del 2009

Saló de l'Ensenyament 09

Demà els estudiants de 4t ESO de l’Angeleta acompanyats de les seves tutores visiten el Saló de l’Ensenyament 2009 al Palau 2 de Montjuïc a Barcelona.
Com cada any, el Saló vol facilitar als estudiants, a les famílies i a tot el col·lectiu educatiu informació àmplia i actualitzada de l'oferta d'estudis a Catalunya.Aquest any el Departament d’Educació hi presenta la nova Formació Professional: els 24 cicles formatius que començaran el curs vinent fins arribar a la previsió de 140 títols de formació professional, que s'aniran implantant en els propers cursos.
L’oferta del Saló de l’Ensenyament 2009 està distribuïda en diferents sectors: estudis universitaris • estudis de formació professional • altres estudis superiors • estudis complementaris • estudis d'idiomes • centres d'educació primària, secundària i batxillerat • formació ocupacional • serveis d'educació • serveis per als joves
Del 18 al 22 de març.

dilluns, 16 de març del 2009

2019 segons Microsoft

Us presentem el vídeo anomenat "2019", realitzat per Microsoft Office Labs, on es veuen homes, dones, nens i nenes, utilitzant la següent generació de dispositius tecnològics de la comunicació. Destaquem la paret transparent que separa dues aules de diferents punts del món, a través de la qual es pot dialogar gràcies a la traducció de les converses a temps real, i el diari de paper electrònic flexible i en color. Resulta verosímil imaginar un futur no gaire llunyà on predominin les pantalles tàctils, extrafines i interactives.

dimecres, 11 de març del 2009

ARTECA, l'art en préstec

Ahir Màrius Serra explicava a La Vanguardia que la Biblioteca de Palafrugell ofereix des del setembre passat un servei de préstec anomenat ARTECA. Senzillament es tracta d’exposar en un espai de la biblioteca les obres dels artistes locals amb la possibilitat que els usuaris de la biblioteca se les emportin en préstec gratuït durant un mes a casa seva, seguint el mateix sistema establert per als llibres.
La iniciativa ha estat molt ben rebuda, tant pels usuaris com entre la comunitat artística que pinta i exposa a l’Empordà. Segons Màrius Serra, té molt sentit facilitar que puguem emportar-nos a casa durant un mes una d’aquestes obres úniques per penjar-la a la paret i a més, és possible que després l’artista guanyi compradors. En alguns països europeus funciona el lloguer d’obres d’art que proposen les artoteques, però no el préstec gratuït des de la biblioteca com aquí es proposa.
En definitiva “la Biblioteca de Palafrugell obre una porta lateral que oxigena els canals de distribució pictòrica, més enllà de les galeries i els museus.”
Una idea excel·lent.
obra de Perico Pastor:Papà

diumenge, 8 de març del 2009

27a Setmana del Llibre en Català

Aquest any la tenim a Sant Cugat, a la plaça Octavià, davant del monestir.
La 27a Setmana del Llibre en Català es va inaugurar el divendres passat. De tots els actes, des d'aquí volem destacar la trobada el dia 14 dels membres del Què llegeixes?, perquè sabem que de l'Angeleta n'hi ha uns quants. El dissabte doncs, tindran l'oportunitat de veure's i dir-se allò que fins ara han escrit.
 
Creative Commons License
Esta obra está bajo una licencia de Creative Commons.