
dijous, 18 de novembre del 2010
Bar-Cel-Ona

dilluns, 1 de novembre del 2010
Lectors & Llibres

Els alumnes de Literatura Universal de 1r de batxillerat han creat un blog específic per a aquesta matèria. D'entrada han obert un compte de correu comú per tal que cadascú pugui editar i gestionar el blog, a la vegada que coneixen i practiquen les aplicacions associades, com ara compartir documents, fer cronogrames...
El propòsit és divers, ja que el blog serveix per anar recollint tot allò que cerquen,seleccionen, elaboren... als ordinadors de la biblioteca els divendres a l'hora de la classe. Però també és un mitjà informal i atractiu d'usar que els permet donar una visió més personal sobre els temes relacionats amb l'assignatura.
Enhorabona!
dijous, 16 de setembre del 2010
divendres, 14 de maig del 2010
Joc literari
Es tracta de relacionar cada autor/a amb el color que li correspon; color que apareix en el títol d'algun dels seus llibres.
Per tant, cal trobar el nom dels 3 autors i el títol dels seus llibres, amb el nom de color corresponent, i enviar la resposta a jesusimaite(arrova)gmail.com, juntament amb el nom i població si és el primer cop que participeu.
Si encerteu aconseguireu punts per al sorteig del premi del mes: un lot música, llibres i un retrat que us faran arribar els autors i autores.
El termini per a participar acabarà l'1 de juny.
Tens un racó dalt del món. Josep M. Tibau
dilluns, 18 de gener del 2010
III Torneig d'escacs
dimecres, 13 de gener del 2010
Préstec 2009

dissabte, 9 de gener del 2010
Comença l’any: Fer-se una biblioteca

Els savis ja ho tenen això: donen bones idees, però sobretot ens faciliten amb generositat i sense por el millor recurs, la millor font d’informació,el lloc base, el de qualitat, per a poder tirar-les endavant. Gràcies doctor Llovet.
“Res més adient per començar l’any que fer-se el propòsit de col·leccionar una biblioteca privada. Això, naturalment, val en especial per a la gent jove, que tot just comença a comprar llibres amb la intenció de conservar-los tant com duri la vida. Però hem iniciat amb massa optimisme aquest article: de fet, en una classe universitària de fa pocs anys, un servidor va preguntar als estudiants si havien començat a practicar aquesta afició, i si tenien la intenció de fer-se, amb el temps, una biblioteca pròpia i significativa. Un centenar d’estudiants va ...
Sembla clar que aquest afany mai no serà substituït per tots els e-books del món, ni tan sols pels més sofisticats. ...és difícil pensar que l’acumulació de llibres en una maquineta de tan poc gruix, per molt útil que sigui, arribi a situar-se al mateix lloc que una renglera, després una sèrie de prestatgeries, per fi una habitació sencera carregada de llibres de diferents colors, amb cobertes totes diferents...
Per saber què s’ha de llegir i col·leccionar, tenim a Catalunya un llibre imprescindible, que potser s’ha reeditat: Carles Soldevila, Què cal llegir?. L’art d’enriquir l’esperit. L’art de formar una biblioteca, Barcelona, Llibreria Catalònia 1928.
Ara bé: el millor llibre mai editat a casa nostra sobre la passió pels llibres i pel col·leccionisme és Contes de bibliòfil, amb textos de Nodier, Flaubert, Asselinau, Daudet, Louÿs, Pons i Massaveu, Raimon Casellas i Miquel dels Sants Oliver, entre altres, i magnífiques il·lustracions: Barcelona, Institut Català de les Arts del Llibre, 1924.
Comença l’any, comenci la biblioteca.”
Fragments de l’article de Jordi Llovet al Quadern d’El País 2/1/2010