dimarts, 24 de juny del 2008

Bon estiu angelets!

Una nova identitat
Lectures creatives
Als núvols fins al setembre angeletes i angelets!
03 Als Nuvols

dissabte, 14 de juny del 2008

Món de tinta

L’autora d’aquesta trilogia és Cornelia Funke, una dona alemanya que de petita volia ser astronauta i després pilot i també esposa d’un cap indi. Al final va estudiar Pedagogia i treballava en una guarderia quan va començar com a escriptora i il·lustradora de llibres infantils. Poc a poc es va anar decantant per l’escriptura de llibres fantàstics i ara ja n’ha escrit més de quaranta. Mort de tinta és l’última novel·la de la trilogia i es publica aquests dies.
El Món de tinta és un viatge meravellós al món dels llibres, una declaració d’amor als grans textos universals i, sobretot, una bona novel·la d’aventures. Ja està de camí la pel·lícula.

Cor de tinta. Tot comença quan Maggie, veu que el seu pare parla amb un home estrany que ja feia dies que rondava la casa. Per una sèrie de fets Maggie i el seu pare Mo, es traslladen a casa de la tieta de la seva mare, Elinor, una dona propietària d’una de les més extraordinàries biblioteques. Per la casa d'Elinor, apareixen i desapareixen misteriosos forasters, que anomenen al seu pare “ Llengua Màgica”, ja que té el do de donar vida als personatges dels llibres quan llegeix en veu alta. En saber-ho Maggie, Elinor, el seu pare i ella mateixa es troben en un gran perill i s’aventuren a la màgica història del món dels llibres.
Sang de tinta és la continuació de Cor de tinta. Tot podria estar tranquil...Però la màgia de Cor de tinta encara té la Maggie captivada. I així, un bon dia decideix marxar acompanyada de Farid cap al Món de Tinta, perquè vol veure el Bosc Intransitable i conèixer el Príncep de la Cansalada, Cosimo el Bell, el Príncep Negre i els seus óssos. A la Maggie li agradaria veure les fades i naturalment també al Fenoglio, que després haurà de reescriure la història per poder-la fer tornar. Però per damunt de tot vol advertir en Dit de Pols.

Mort de tinta. Comença al cap de poques setmanes del final de la segona part, prop d'Umbra, i hi trobem altra vegada pràcticament tots els personatges de la saga, als quals s'hi afegieixen dos nous homes de vidre i alguns lladres...

dilluns, 9 de juny del 2008

D'Esports

El diccionari de l’Institut d’Estudis Catalans, DIEC, defienix bibliografia com la Relació sistemàtica, diversament ordenada i sovint crítica o raonada, d’obres relatives a una matèria o diverses.
Avui us presentem,
D'esports.Bibliografia selectiva
Això és una bibliografia temàtica sobre esports, en edició electrònica, que ha preparat la Subdirecció General de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya amb motiu de la celebració dels jocs olímpics. La proposta inclou una tria bàsica de llibres, revistes i pel·lícules sobre les diferents disciplines esportives.

La bibliografia selectiva D’esports reuneix una selecció de llibres bàsics i revistes sobre el món de l’esport disponibles al mercat. La tria dels documents impresos es complementa amb una petita mostra de pel·lícules que giren al voltant del món de l’esport. Els 206 registres que aplega la bibliografia estan subdividits en tres grans apartats: una secció de llibres per a adults d’introducció a la pràctica esportiva i les diferents disciplines (155 títols); un grup de llibres d’esports per a infants (16 títols), una selecció de revistes (30 títols) i una mostra de pel·lícules relacionades amb diferents esports (35 títols).
Esperem que la proposta faciliti el vostre treball bibliogràfic, en aquest any olímpic

dimarts, 3 de juny del 2008

El taller a 3rA

El divendres passat ens va visitar tv Sant Cugat a la biblioteca. El motiu va ser fer un reportatge del taller per a 3r ESO sobre educació sexual, i com que tenim clar que aquests temes són privats i demanen discreció, aquesta de més amunt és la millor fotografia de la reunió. (ens l’envia molt amablement l’Anna Campmany Duch. Moltes gràcies)

Si voleu saber-ne més, podeu veure tv sant Cugat, clicant aquí.

diumenge, 1 de juny del 2008

BarcelonaITCTT BookItalic

Aquest és el nom que rep la tipografia de més amunt. I si teniu ganes de jugar a les endevinalles cliqueu aquest enllaç que us dóna 34 possibilitats tipogràfiques . Es tracta d’encertar el nom del tipus que surt en pantalla. L’arial si, eh!
 
Creative Commons License
Esta obra está bajo una licencia de Creative Commons.