dijous, 25 de desembre del 2008

Bones festes.

El 2n de batxillerat van exposar els Treballs de Recerca l'última setmana abans de vacances. La imatge de la postal de felicitació de Nadal del centre pertany a un de la trentena de treballs presentats: es tracta de la Casa Armet de Sant Cugat. Amb l'ajuda del seu tutor, les autores d'aquest treball l'han mesurada i n'han fet els plànols, fins ara inexistents, a través del programa autocad. El resultat és més que evident.
Molt bones festes a tothom.

dilluns, 15 de desembre del 2008

El professor Víctor

Fa un parell d'anys vaig tenir una llarga conversa amb un jove historiador anomenat Víctor Manuel Bedoya. M'havien explicat que duia a terme una investigació pionera sobre la repressió franquista contra els homosexuals. En aquella primera xerrada ja em va quedar clar que ens trobàvem davant d'un objecte d'estudi apassionant i que Bedoya sabia molt bé de què parlava. No debades havia estat el primer historiador a consultar a bastament els expedients de l'antiga Ley de vagos y maleantes, dins de la qual, i en la lògica del règim franquista, s'englobaven els gais, les lesbianes i els transsexuals. Però Bedoya també em va explicar que a aquella investigació encara li quedava una part important del camí per recórrer. Dos anys més tard, la feina s'ha acabat.

Jordi Creus, director de la revista Sàpiens.
Desembre 2008


Moltes felicitacions al professor d'història del nostre institut.
Felicitacions Víctor!

diumenge, 14 de desembre del 2008

Per ser feliç, mortal, camina i oblida sempre

dissabte, 13 de desembre del 2008

Camps de maduixes

Aquí tenim l'opinió sobre la novel.la Camps de maduixes de l'autor Jordi Sierra i Fabra. És la Mariona de 2n ESO C qui ens explica què li ha semblat el llibre.

Camps de maduixes....
Hosted by eSnips

dimecres, 10 de desembre del 2008

Projecte de recerca

El 4t d’ESO estrena una assignatura nova, el Projecte de recerca, que no és res més que la germana petita del famós Treball de recerca del 2n de batxillerat. Es tracta d’iniciar l’alumnat en les estratègies i mètodes de cerca, localització i tractament de la informació. Després en petits grups, els nois i noies exposaran el treball resultant als companys.

Amb la finalitat de no perdre’s en la immensitat de la informació, cada classe de 4t fa una visita guiada molt completa a la Biblioteca del Mil·lenari de Sant Cugat. Allà els expliquen com fer les cerques al catàleg, les webs especialitzades, les bases de dades temàtiques que ofereix la biblioteca pública i un munt de coses més, totes molt útils.
Els nois i noies de la classe C són els pioners i van visitar la Biblioteca del Mil·lenari fa uns quants dies. L’experiència ha estat molt agradable, interessant i profitosa per ambdues bandes.

dijous, 4 de desembre del 2008

Raons per a la lectura

Constantino Bértolo, editor, assagista i crític literari, ha estat guardonat amb el IX Premio Periodístico sobre lectura convocat per la Fundación Germán Sánchez Ruipérez, pel seu article Razones para la lectura. Aquest guardó té per objectiu estimular els treballs de creació sobre l'experiència i la importància de la lectura i el desenvolupament de l'hàbit lector.
A mi m'agrada sobretot el segon paràgraf: passin i vegin.

dilluns, 1 de desembre del 2008

del.icio.us

Jane Hart fundadora i directora del Centre for Learning & Performance Technologies (C4LPT), ha publicat en el seu bloc el llistat de les 100 eines d'aprenenatge més utils de 2008, en l'àmbit educatiu i laboral, que han elaborat 223 professionals fent la tria de les 10 eines més útils per a l'aprenenatge, tant a nivell personal, com per a la creació de solucions per a tercers. El rànquing de les 10 primeres està format per del.icio.us, Firefox, Google Reader, Skype, Wordpress, Google Search, Google Docs, Power Point, Moodle i Blogger

Heus ací una presentació que inclou una breu descripció de cadascuna d'aquestes 100 eines d'aprenentatge.


Top 100 Tools for Learning 2008
extret del blog beat.cat. Les 100 millors eines per a l'aprenentatge
 
Creative Commons License
Esta obra está bajo una licencia de Creative Commons.