dissabte, 25 d’octubre del 2008

Biblioteca escolar

Avui 24 d’octubre és el dia mundial de la biblioteca. Des de la biblioteca de l’Angeleta volem insistir en algunes de les funcions que cal atorgar a aquest espai en un institut.

Tradicionalment la funció principal de la biblioteca ha estat la preservació,organització i difusió de la cultura escrita, ara ja en suport multimèdia (àudio, vídeo, hipertext...) lligada també al foment de la lectura. Actualment, davant de la generació google, la biblioteca ha de ser també un dels protagonistes en el paper de formador informacional dels estudiants. Perquè encara que els joves saben usar les noves tecnologies no vol dir que siguin capaços de cercar i localitzar la informació que es demana (fiable i concreta, no la primera que apareix al buscador) ni encara menys a gestionar-la, a tractar-la (resumir, processar idees i crear textos nous, elaborar a partir del que s’ha trobat ...).

La biblioteca té les eines i coneix les estratègies necessàries per moure’s en el munt d’informació que tenim a l’abast i per tant, ha de ser un referent a l’hora de formar els estudiants en la competència informacional, que els ajudarà al llarg de la seva vida, i que potser es pot resumir en la capacitat d’aprendre a aprendre.

 
Creative Commons License
Esta obra está bajo una licencia de Creative Commons.