dilluns, 13 d’octubre de 2008

Llibreries

El Gremi de Llibreters de Catalunya va presentar a la fira d’editors Liber que s’ha celebrat aquests dies a Barcelona el Mapa de Llibreries de Catalunya, un estudi que retrata l'actual situació del sector tenint en compte variables com la dimensió dels establiments, la situació, vendes i activitat.
Actualment hi ha a Catalunya 642 llibreries el que suposa una ràtio de 0,89 llibreries per cada 10.000 habitants, la majoria de les quals es concentren a Barcelona (la ràtio a Barcelona és d'1,82) on, a més, se situen la meitat dels establiments més grans.
Segons aquest estudi, a mesura que el municipi és més petit també minva la quantitat de llibreries que s’hi poden trobar. Sortosament a Sant Cugat no és així, ja que conjuntament amb Girona, Manresa, Lleida, Figueres, Tortosa, Vic, Olot, Igualada i Cerdanyola aquesta norma no es compleix i comptem amb una elevada relació d'establiments per habitant.
Igualment l’any 2006 els catalans vam gastar 93,4 euros de mitjana en l’adquisició de llibres, mentre que la mitjana espanyola va ser de 67,4 euros.

Informació extreta via infoedicat de l’Avui,el País i Nació Digital.
 
Creative Commons License
Esta obra está bajo una licencia de Creative Commons.