dimecres, 11 de març del 2009

ARTECA, l'art en préstec

Ahir Màrius Serra explicava a La Vanguardia que la Biblioteca de Palafrugell ofereix des del setembre passat un servei de préstec anomenat ARTECA. Senzillament es tracta d’exposar en un espai de la biblioteca les obres dels artistes locals amb la possibilitat que els usuaris de la biblioteca se les emportin en préstec gratuït durant un mes a casa seva, seguint el mateix sistema establert per als llibres.
La iniciativa ha estat molt ben rebuda, tant pels usuaris com entre la comunitat artística que pinta i exposa a l’Empordà. Segons Màrius Serra, té molt sentit facilitar que puguem emportar-nos a casa durant un mes una d’aquestes obres úniques per penjar-la a la paret i a més, és possible que després l’artista guanyi compradors. En alguns països europeus funciona el lloguer d’obres d’art que proposen les artoteques, però no el préstec gratuït des de la biblioteca com aquí es proposa.
En definitiva “la Biblioteca de Palafrugell obre una porta lateral que oxigena els canals de distribució pictòrica, més enllà de les galeries i els museus.”
Una idea excel·lent.
obra de Perico Pastor:Papà
 
Creative Commons License
Esta obra está bajo una licencia de Creative Commons.